П’ятьох затриманих кримських татар заарештували на 2 місяці

П’ятьох затриманих кримських татар заарештували на 2 місяці

Сторона захисту має намір оскаржувати рішення суду

Київський районний суд Сімферополя обрав у анексованому Росією Криму запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці для п’ятьох кримських татар, затриманих 12 жовтня після обшуків у їх будинках. Про це на сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Дуже багато родичів, слухачів і просто небайдужих людей було в суді, де п'ятьом кримським татарам, кримським мусульманам обиралися арешти колись українським суддею. Крім того, що зал, на мою думку, був обраний якнайменший, де ледве вмістилося троє слухачів, суддя проігнорував Конвенцію прав людини і залишив Теймура (Теймур Абдуллаєв – ред.) в наручниках і в залізній клітці, а потім вигнав його заплакану матір», – розповів адвокат.

За його словами, сторона захисту має намір оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, 12 жовтня у Криму пройшли обшуки в будинках кримських татар. Адвокати кримських татар і російські ЗМІ повідомили про п'ять таких обшуків, зокрема в населених пунктах Кам’янка та Строгонівка. За попередніми даними, обшуки здійснювали у помешканнях Рустема Ісмаїлова, Узаіра та Теймура Абдуллаєвих, Еміля Джемадінова та Айдера Саледінова.

Пізніше адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що затриманим в Криму висунули підозру за статтею «про тероризм».

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: