Рада отримає від Генпрокуратури нові подання на нардепів, - Холодницький

Рада отримає від Генпрокуратури нові подання на нардепів, - Холодницький
Глава САП Назар Холодницький

Холодницький анонсував подання на представників вищих органів виконавчої влади і міністерств

Восени Верховна Рада отримає від Генеральної прокуратури України нові подання на нардепів, слідство має матеріали і на урядовців, і на представників інших органів влади.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Можливо, на підозру будуть готуватися певні народні депутати. Не тільки народні депутати, а й представники вищих органів виконавчої влади, міністерств, відомств держустанов. Скільки (подань, - ред.), - зараз залежить від якості і швидкості слідства, якості зібраної доказової бази і готовності прокурорів оголошувати, повідомляти і  погоджувати підозри. Скоро, - це раніше, ніж зараз, але пізніше, ніж потім», - прокоментував Холодницький.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Генеральна прокуратура підготує чергові подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Про це на брифінгу у Миколаєві заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«За моїми суб'єктивними відчуттями, доведеться подавати нові подання. Скільки? Не знаю, а якби знав, не сказав би. На кого - тим більше», - зазначив Луценко.

Водночас, він запевнив, що подання на депутатів-хабарників неодмінно будуть.

«Зараз декілька десятків народних депутатів перевіряються на правильність заповнення електронних декларацій та повноту сплати податків. На сьогодні близько десятка з них знаходяться на стадії повідомлення податкового рішення. Це повідомлення про те, що податки сплачені не всі. Вони (депутати. - Ред.) мають право оскаржувати їх в судах. Тільки після того, як суд визнає, що податки сплачені не всі, я йду до Верховної Ради», - пояснив генпрокурор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: