Рада розглянула питання зняття недоторканності з Новинського (оновлено)

Рада розглянула питання зняття недоторканності з Новинського (оновлено)
Вадим Новинський

Крім того, Рада розгляне питання, пов'язані з затвердженням державного бюджету

Верховна Рада України сьогодні, 8 грудня 2016 року, розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського. Про це йдеться у порядку денному засідання Ради.

Дане питання стоїть першим у порядку денному.

Також нардепи розглянуть питання щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Крім того, Рада розгляне питання, пов'язані з затвердженням державного бюджету. Зокрема, це законопроекти щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення, щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів, щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

Також розглядатимуться питання щодо субвенцій на надання пільг та житлових субсидій, щодо збільшення обсягу субвенцій місцевим бюджетам, щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного суду України, щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції, щодо вдосконалення процедур спрощеної капіталізації та реорганізації банків Нардепи розглянуть законопроекти про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі, про Український культурний фонд, про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Також до розгляду пропонується проект постанови про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності; проект постанови про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени Національного агенства з питань запобігання корупції.

Крім того, на порядку денному питання транспорту та ратифікації. Зокрема, це законопроекти про ратифікацію протоколу про внесення доповнень до основної багатосторонньої угоди про міжнародний транспорт щодо розвитку коридору Європа-Кавказ-Азія, про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації, щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні, про внутрішній водний транспорт, щодо перевезення небезпечних вантажів.

Також нардепи розглянуть питання аграрної політики щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства, щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок, щодо справедливого розподілу земель у процесі приватизації державних підприємств, установ та організацій.

Для включення до порядку денного сесії нардепам пропонуються законопроекти про житлово-комунальні послуги, про установу бізнес-омбудсмена , а також питання щодо щодо недопущення тіньового відчуження земель сільськогосподарського призначення, щодо захисту прав неприбуткових організацій, щодо регульованих ринків та деривативів, щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень, щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні, щодо імплементації окремих стандартів Ради Європи, щодо поліпшення умов тримання засуджених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що подання на Новинського Рада розгляне в четвер першим питанням.

Як відомо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Юрій Луценко
Луценко і Новинський влаштували суперечку на засіданні Регламентного комітету
Юрій Луценко на засідання Регламентного комітету
ГПУ нарахувала 40 телефонних дзвінків Новинського до Коряка під час утримання Драбинка у неволі
Вадим Новинський
Новинський запропонував Луценку вчити географію
Вадим Новинський
Фігурантів «справи Новинського» можуть перевірити на детекторі брехні
 Вадим Новинський
Комітет Ради розгляне «справу Новинського» на наступному засіданні
Вадим Новинський
Справа Новинського. В яких злочинах звинувачують православного олігарха (ГРАФІКА)
Юрій Луценко
Луценко допускає перекваліфікацію «справи Новинського»
Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського
Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського
Вадим Новинський
Справа Новинського: регламентний комітет чекає від ГПУ доказів
Дата публікації новини: