Фігурантів «справи Новинського» можуть перевірити на детекторі брехні

Фігурантів «справи Новинського» можуть перевірити на детекторі брехні
Вадим Новинський

Свідкам можуть запропонувати пройти поліграф

Свідків у справі про незаконне позбавлення волі у 2013 році архієпископа Олександр Драбинка, в якій як пособник фігурує нардеп від Опоблоку Вадим Новинський, можуть попросити пройти детектор брехні. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань регламенту заявив генпрокурор Юрій Луценко.

«Покази поліграфу не є прямими доказами, згідно з чинним законодавством, але ми не виключаємо, що це може бути, якщо очні ставки не дадуть результату», - зазначив він.

За словами генпрокурора, на кожному етапі незаконного позбавлення волі Драбинка було від трьох і більше свідків. «В цілому було допитано декілька десятків кліриків, які обіймають відповідні посади», - уточнив Луценко.

Раніше Луценко і Новинський влаштували суперечку на засіданні Регламентного комітету. Також в ході засідання Новинський запропонував Луценку вчити географію.

Також Луценко заявляв, що колишній президент України Віктор Янукович при свідках поклав відповідальність за незаконне утримання Олександр Драбинка– помічника у 2013 році предстоятеля УПЦ МП Володимира на Новинського.

Як повідомлялось, Священний синод УПЦ Московського патріархату підготував звернення до Петра Порошенка, в якому просить президента не чіпати нардепа Вадима Новинського. 

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада, і повернувся.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: