Справа Новинського. В яких злочинах звинувачують православного олігарха (ГРАФІКА)

Справа Новинського. В яких злочинах звинувачують православного олігарха (ГРАФІКА)
Вадим Новинський

У Луценка запевняють, що у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів проти Новинського

У середу, 16 листопада 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

У повідомленні зазначається: «Генеральний прокурор України повідомив, що управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (В. Януковичем, В. Захарченком, В. Новинським та В. Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (В. Сабодана), а саме архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (О. Драбинка)».

ГПУ повідомляє, що у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення народного депутата України VIII скликання Вадима Новинського.

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада, і повернувся.

Сьогодні відбулося засідання Регламентного комітету Ради щодо позбавлення Новинського недоторканності. Комітет продовжить розгляд «справи Новинського» на наступному засіданні.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: