Радіаційний фон у Києві не перевищує норму – МОЗ

Радіаційний фон у Києві не перевищує норму – МОЗ
На місці пожежі і в Києві здійснюється посилений дозиметричний контроль

Центр громадського здоров’я заспокоїв киян: радіація в нормі

За результатами досліджень, радіаційний фон у столиці не перевищує допустимих норм.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ.

«За результатами проведених досліджень встановлено, що станом на 16:00 06.06.2018 радіаційний фон не перевищує допустимих норм та становить в смт Іванків 14-19 мкР/год, в м. Києві - 12-14 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год)», - йдеться у повідомленні.

Наразі пожежа у 10-кілометровій зоні відчуження ЧАЕС не несе загрози підвищення рівня радіації. Про це повідомив у коментарі «Главкому» колишній перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Дмитро Бобро.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику. Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації.

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

За даними ДСНС, станом на 14-ту годину 6 червня в зоні ЧАЕС продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 2 га.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Фахівці запевняють, що радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: