Росія і США проводили секретні переговори щодо Сирії, - The Wall Street Journal

Росія і США проводили секретні переговори щодо Сирії, - The Wall Street Journal
Прапори Росії та США

Вже відбулися дві зустрічі. На них обговорювалось питання створення зони деескалації

Адміністрація президента США Дональда Трампа проводила таємні переговори з Росією про створення зони деескалації на південному заході Сирії. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на знайомих з ситуацією американських чиновників.

Співрозмовники видання розповіли, що переговори почалися після приїзду в Москву держсекретаря США Рекса Тіллерсона в квітні. Всього за цей час відбулися дві зустрічі. Остання з них пройшла близько двох тижнів тому в Йорданії. У ній також брали участь місцеві чиновники.

Ще одна зустріч повинна була пройти на цьому тижні в Аммані, але була скасована через проблеми з графіком. Нова дата переговорів поки не була призначена.

Видання зазначає, що ці переговори показують прагнення Білого дому налагодити відносини з Москвою. Однак вони проходять таємно через тривале розслідування можливого втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Крім того, Пентагон з побоюванням ставився до зони деескалації, тому що військові чиновники вважали її витратною і боялися, що це ще глибше затягне США в сирійський конфлікт. Співрозмовники газети висловили надію, що у них вийде знайти шляхи співпраці з Росією для боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава».

З американської сторони в переговорах брали участь спеціальні представники США в антитерористичній коаліції Бретт Макгерк і Майкл Ретні.

У Держдепартаменті США відмовилися прокоментувати газеті цю інформацію.

Як повідомлялось, «русофобія» стало модним слівцем російської політичної еліти. І кремлівські чиновники, і пересічні росіяни стверджують, що Вашингтон охоплений антиросійської істерією, яка знищує всі можливості для поліпшення відносин між США і Росією, пише The Wall Street Journal.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: