Всі проблеми з США Кремль пояснює русофобією, - The Wall Street Journal

Всі проблеми з США Кремль пояснює русофобією, - The Wall Street Journal
Президент РФ Володимир Путін

Росія звинувачує США у русофобії

«Русофобія» стало модним слівцем російської політичної еліти. І кремлівські чиновники, і пересічні росіяни стверджують, що Вашингтон охоплений антиросійської істерією, яка знищує всі можливості для поліпшення відносин між США і Росією, повідомляє The Wall Street Journal.

Американська розвідка на початку цього року опублікувала доповідь про передбачуване втручання Росії в американську виборчу кампанію 2016 року, яке сприяло перемозі Дональда Трампа на президентських виборах. Російський уряд неодноразово заперечував ці звинувачення, нагадує видання. Президент Росії Володимир Путін порівнював цей політичний скандал з антисемітизмом, стверджуючи, що критики його країни схожі на тих, хто звинувачує євреїв в усіх своїх реальних і уявних проблемах.

«Трамп раніше демонстрував захоплення російським президентом. Але очікування зближення Москви і Вашингтона затухли на тлі розслідувань зв'язків між Росією і членами внутрішнього оточення Трампа», - йдеться в статті.

У якості прикладу видання наводить слова Андраніка Міграняна, російського політолога, який назвав нинішню атмосферу в Вашингтоні «хвилею параної». «Ця спроба знайти зв'язок між російськими розвідувальними службами і Трампом - це параноя», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: