Росія відправляє на Донбас надсучасні танки

Росія відправляє на Донбас надсучасні танки
РИА Новости

Танки Т-72Б3 грають важливу роль в підтримці патової ситуації в Україні

У березні 2014 року, незважаючи на постійне заперечення Кремлем своєї присутності на Донбасі, російські «волонтери» перетнули кордон для надання допомоги повстанцям, захопивши з собою важкі озброєння, в тому числі танк Т-72Б3. Про це пише The National Interest

«Існують явні свідчення і переконливі докази того, що Росія направила на Україну близько тисячі одиниць військового обладнання, включаючи танки, бронетранспортери, великокаліберну артилерію та інші військові машини», - заявив 25 лютого 2015 генерал військово-повітряних сил США Філіп Брідлав, який займав тоді пост командувача американськими військами в Європі.

Москва відкинула ці та інші твердження і, зокрема, вказала на те, що російські і українські збройні сили використовують дуже схожі види зброї.

«Однак не підлягає сумніву те, що танки Т-72Б3 з допомогою російських тягачів були доставлені на українські поля битв. Російський виробник танків «Уралвагонзавод» спеціально розробив цю модифікацію для російських бронетанкових військ ще в 2010 році. Через п'ять років Росія стає єдиною країною, на озброєнні якої знаходиться цей тип бронетехніки», - пише видання

Не маючи коштів для закупівлі нових танків, Москва змушена була зберегти на озброєнні сотні  старих Т-72. Тому Кремль схвалив план «Уралвагонзавода» щодо їх модернізації.

Цей процес переріс у повну модернізацію, і в результаті «вийшов, по суті, новий танк», підкреслюють представники Управління з вивчення іноземних збройних сил Армії США. Він оснащений новими сенсорами, новою системою радіозв'язку та іншими приладами. Покращена система пожежогасіння допомагає захистити екіпаж у разі попадання снаряда.

Крім того, на новітньому Т-72 встановлений новий двигун, який майже на 300 кінських сил могутніше мотора Т-90. Володіючи додаткової потужністю, цей танк здатний розвинути швидкість понад 60 кілометрів на годину на дорогах з твердим покриттям і подолати 500 кілометрів без дозаправки.

«У період між розвалом Радянського Союзу і Євромайданом в Україні якість збройних сил Києва різко знизилася. Настання супротивника з використанням бронетехніки змусили українських військових перейти в оборону», - пише видання.

«Танки Т-72Б3 та їхні російські танкісти грають важливу роль в підтримці патової ситуації в Україні, а також дозволяють сепаратистським регіонам залишатися поза досяжністю для Києва», - резюмує The National Interest.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: