Росія щорічно вивозить з окупованого Донбасу 2,8 млн тонн вугілля - МінТОТ

Росія щорічно вивозить з окупованого Донбасу 2,8 млн тонн вугілля - МінТОТ
Вартість вивезеного РФ вугілля становить 288 млн доларів в рік

До 2014 року Україна видобувала близько 20 млн тонн вугілля в Донецькій і Луганській областях

Росія щорічно вивозить 2,8 млн тонн вугілля з окупованих територій Донбасу. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Вадим Черниш в ефірі телеканалу «Прямий», інформує прес-служба відомства.

Черниш зазначив, що до 2014 року Україна видобувала близько 20 млн тонн вугілля в Донецькій і Луганській областях.

«І тепер ми можемо сказати, що Російська Федерація, не маючи власних ресурсів - і через санкції, і через необхідність здійснювати великі витрати на військово-промисловий комплекс, і через низку проблем у Сирії - логістичні і фінансові, - намагається знайти спосіб, як фінансувати себе і тимчасово окуповані території», - пояснив міністр.

За його словами, РФ використовує українське вугілля і український газ на шельфі Чорного моря.

«З частини окупованого Донбасу РФ щорічно незаконно вивозить 2,8 млн тонн антрацитового вугілля, його вартість у перерахунку становить 288 млн доларів. Це нахабний грабунок українських територій і українського населення, оскільки надра - це власність народу України», - зазначив Черниш.

Нагадаємо, Україна ініціюватиме міжнародне розслідування щодо постачання Росією вугілля з окупованих територій Донбасу до країн Європи

Зазначимо, що затонуле нещодавно біля Туреччини судно йшло з порту, який використовують для незаконного вивозу вугілля з ОРДЛО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: