Україна ініціює розслідування, як РФ збуває у Європу вугілля із окупованого Донбасу

Україна ініціює розслідування, як РФ збуває у Європу вугілля із окупованого Донбасу
РФ краде вугілля із окупованого Донбасу та збуває його у Європі 

Клімкін розповів, що РФ змішує вугілля з ОРДЛО та російське та вивозить його на продаж до інших країн

Україна ініціюватиме міжнародне розслідування щодо постачання Росією вугілля з окупованих територій Донбасу до країн Європи.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав під час відкриття виставки копій старовинних мап України.

На запитання про долю моряків, які постраждали біля берегів Туреччини 7 січня, він відповів: «Зараз наше посольство разом із турецькими партнерами намагається надавати всю можливу допомогу. Звичайно, повернення залежить від їхнього стану. Це відбудеться найближчим часом – там новини дуже добрі».

Міністр ще раз висловив співчуття близьким загиблих.

«Стосовно походження вугілля – ми це перевіряємо. Ми знаємо про російські спроби змішувати вугілля з окупованих територій і російське – і його вивозити, причому не тільки до Туреччини. Ми працюємо з нашими партнерами, щоб зробити відповідне розслідування – і не тільки щодо цього», – заявив Клімкін.

«Із деякими іншими країнами у нас є обґрунтовані підозри, що були спроби вивозити це вугілля не тільки до Туреччини. Це для нас дуже принципове питання», – додав він.

«Я говорив з нашими європейськими партнерами, оскільки у нас є також інформація, що були російські спроби вивозити таке міксоване, змішане вугілля і до деяких європейських країн», – наголосив голова МЗС.

Нагадаємо, внаслідок аварії вантажного судна в Чорному морі біля берегів Туреччини загинули шестеро людей, в тому числі четверо українців. Серед постраждалих - семеро українців. Як відомо, більшість екіпажу судна були громадянами України.

Українське МЗС назвало причину аварії судна. Вантажне судно під прапором Панами, яке вийшло з російського азовського порту, відправило сигнал лиха приблизно в 148 км (92 милях) від північно-східної чорноморської провінції Самсун.

Зазначимо, що затонуле біля Туреччини судно йшло з порту, який використовують для незаконного вивозу вугілля з ОРДЛО.

Як відомо, турецькі лікарі сьогодні випишуть з лікарні українських моряків, які постраждали від аварії на вантажному судні біля берегів Самсуна.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: