Росія в Азовському морі знову затримує іноземні судна, які йдуть в Україну

Росія в Азовському морі знову затримує іноземні судна, які йдуть в Україну

Час затримки суден іноді складає до 3-х діб, — сказав Слободян

Російська Федерація змінила свою активність в Азовському морі та почала затримувати іноземні судна при проході в Керченській протоці.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає «Укрінформ».

«Ми відстежуємо, що Російська Федерація змінила алгоритм своїх дій в Азовському морі... затримує іноземні судна, які йдуть в Україну, в Керченській протоці, затягуючи час надання дозволів проходу саме через Керченську протоку. Є інформація, що час затримки суден іноді складає до 3-х діб», — сказав Слободян.

За його словами, це впливає на економічну привабливість України.

Слободян наголосив, що за міжнародним договором і Росія, і Україна можуть вільно використовувати Азовське море, тому формально Росія має право оглядати судна.

«Але ми розуміємо, для чого це робиться», — додав речник прикордонників.

Раніше російські силовики затримали 93 судна, якій йшли до українських портів.

10 липня віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що російські спецслужби затримали в Азовському морі 7 торговельних суден, які йшли з/до Маріуполя чи Бердянська. Натомість прикордонники спростували заяви Сироїд про затримання та повідомили Громадському, що ФСБ Росії зупиняла судна для огляду.

У Мініфраструктурі заявили, що РФ безпідставно збільшила кількість оглядів суден, які прямують в Україну. Також міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомляв, що Україна має «дзеркально відповісти» на зупинку Росією суден.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: