У Азовському морі російські силовики затримали 93 судна, якій йшли до українських портів

У Азовському морі російські силовики затримали 93 судна, якій йшли до українських портів

В результаті таких оглядів судна простоюють від кількох годин до кількох днів

Спеціальні підрозділи Російської Федерації з 29 квітня необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, що прямують до портів України через Керченську протоку, незалежно від прапора судна, протестує Мінінфраструктури України.

«Загалом у період із 29 квітня по 9 липня 2018 року Російською Федерацією було затримано для огляду 93 судна. В результаті таких оглядів судна простоюють від кількох годин до кількох днів. Судновласники зазнають невиправдано значних витрат», - наводить прес-служба слова заступника міністра Юрія Лавренюка.

За його словами, усі дані щодо затримок суден Мінінфраструктури направляє до Міністерства закордонних справ.

«Влада РФ не пояснює причини огляду суден, тим самим створюючи напругу в регіоні і заважаючи мирному судноплавству в північно-східній частині Чорного моря та біля Азовського моря», - наголосив Лавренюк.

Мінінфраструктури проситиме МЗС України звернутися до МЗС РФ із протестом щодо таких дій, а також із питань, пов'язаних з організацією спільного використання Азовського моря та регламентацією правил плавання.

Напередодні помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що ФСБ не затримувала судна в Азовському морі, а лише оглянула їх і відпустила.

Також нагадаємо, що в акваторії Чорного моря 9 липня стартують міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze-2018, у яких візьмуть участь військово-морські сили 17 країн світу.

У ході навчань відпрацьовуватимуться різного роду завдання, в тому числі припинення незаконної діяльності на морі, протидія в повітрі і під водою, десантні, а також пошуково-рятувальні операції.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: