Росія відреагувала на відмову України проводити вибори у консульствах РФ

Росія відреагувала на відмову України проводити вибори у консульствах РФ

Росія звинуватила Україну у порушенні Віденських конвенцій про дипломатичні і консульські відносини

Росія заявила, що розраховує на оцінку ООН та Організації з безпеки і співробітництва в Європі з приводу заборони росіянам голосувати на виборах президента РФ в Україні.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Росії.

«Вжиті кроки суперечать не тільки Віденським конвенціям про дипломатичні і консульські відносини, а й міжнародним правозахисним нормам. Це відкрите втручання в суто внутрішні справи Російської Федерації, що веде до ескалації напруженості в і так не досить добрих двосторонніх відносинах», — заявило російське зовнішньополітичне відомство.

Також у МЗС Росії додали, що «точно не потребують визнання Києвом виборів президента».

Раніше, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що росіяни не зможуть проголосувати за президента Росії на території України. 

Нагадаємо, на окупованому Росією півострові кримських татар, які працюють в бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі виборчих комісій на майбутніх виборах президента Росії 18 березня.

Раніше росЗМІ повідомляли, що на президентських виборах в РФ Путін може проголосувати в окупованому Севастополі.

Крім того, Верховна Рада України ухвалила Постанову про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України – в АР Крим та Севастополі (№7546). За неї проголосували 255 народних депутатів.

Також повідомлялося, що Європейський Союз не визнає проведення президентських виборів Росією на окупованому Кримському півострові. 

Читайте також матеріал «Главкома»: Путовибори у Севастополі. Чому хвилюється окупаційна адміністрація.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: