Російська пропаганда в Німеччині діє, як бульдозер, - посол

Російська пропаганда в Німеччині діє, як бульдозер, - посол

Але немає серйозних ЗМІ в Німеччині, які б ретранслювали цю пропаганду

Посол України в Німеччині Андрій Мельник каже, що російська пропаганда в Німеччині діє, як бульдозер. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».
«Туди кинуто сотні мільйонів євро для того, щоб меседжі Кремля спрацьовували», - сказав посол.
При цьому він зазначив, що немає серйозних ЗМІ в Німеччині, які б ретранслювали цю пропаганду. «Це великий плюс... Німці ненавидять брехню», - підкреслив Мельник.
За його словами, Росія вкладає гроші в своїх журналістів у Німеччині, та не лише. «Вони «інвестують» у політичні сили, окремих політиків, експертів. Відбувається така собі масована атака на всіх фронтах. Не лише через ЗМІ. Хоча, звісно, є німецька редакція Russia Today, є російський thinktank (аналітичний центр), який у липні було створено у Берліні за кошти олігарха Якуніна. Маю на увазі так званий Dialogue of Civilizations Research Institute. Щоб ви розуміли, фінансування цієї структури є більшим за фінансування усіх інших діючих німецьких незалежних експертно-аналітичних центрів разом узятих. І зарплати, які вони пропонують, в рази вищі, ніж пропонуються, наприклад, у Товаристві зовнішньої політики. За два роки Німеччина так і не створила анонсований Інститут Східної Європи з державним фінансуванням, лише нещодавно призначили його директора. Але у цьому закладі буде максимум 8 співробітників, яких до того ж ще не знайшли. А от росіяни створили і фактично заповнили весь штат – понад 30 експертів. Вони ходять по ефірах, на круглі столи, прориваються на ЗМІ, аби бути на слуху. Майже всі вони є німецькими експертами, фахівцями, відставними політиками, які ці кремлівські ідеї активно ретранслюють», - розповів посол України в ФРН.
«Одне слово, Росія надзвичайно сильно працює. Я не знаю, чесно кажучи, де Кремль діє більш потужно, ніж у Німеччині», - підсумував Мельник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: