Російського танкіста, засудженого в Україні до 15 років, їхати на Донбас воювати загітував батюшка

Російського танкіста, засудженого в Україні до 15 років, їхати на Донбас воювати загітував батюшка
Російський найманець Руслан Гаджієв

44-річний Гаджієв приїхав на Донбас з Адигеї заробити грошей, вбиваючи українців

Стало відомо ім’я російського найманця, учасника бою на висоті 307,5 під Санжарівкою, в якому загинуло дев'ять і стали інвалідами двоє українських воїнів, якого Артемівський міжрайонний суд Донецької області засудив на 15 років позбавлення волі. Це Руслан Гаджієв. Зараз він готується на обмін військовополоненими.

44-річний Гаджієв приїхав в Україну заробити грошей з Адигеї, одного з бідних і депресивних російських регіонів, де він не міг знайти роботу. Хто його завербував, розповіла його дружина Наталя Гаджієва виданню «Газета.ру».

«Він поїхав в кінці грудня 2014 року, 23-го числа, сказав, що їде на відновлювальні роботи, агітував їх батюшка з нашої церкви, кажуть, його потім самого бачили в Луганську», - сказала вона.

Гаджієва взяли в полон під час Дебальцевської операції. В той день опорний пункт «Валєра», який захищали 40 бійців 128-й гірсько-піхотної, 17-ї танкової бригад і 54-го розвідувального батальйону, був атакований ударною групою танкового батальйону «Август» 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі. Якби противник зайняв опорний пункт на тій висоті, вони б відразу прорвалися до єдиної траси постачання Дебальцевого зі сходу і замкнули б кільце оточення набагато раніше, що призвело б до тяжких наслідків. Чотири кращих екіпажів найманців раптово увірвалися на висоту, зупинити їх не вдалося. Однак в ближньому бою українські піхотинці зуміли відбити атаку - було знищено 3 танки противника, 1 пошкоджений, зі складу екіпажів знищених танків вижив один Гаджієв.

Гаджієв знаходиться серед приблизно 60 російських терористів, які згідно з домовленостями в Мінську будуть виставлені на обмін військовополоненими. Всього Україна виставляє на обмін 306 найманців, це в чотири рази більше, ніж наших полонених, які знаходиться в руках російських спецслужб на Донбасі. Україна виставляє на обмін полонених тільки після винесення вироку.

Як повідомляв «Главком», у четвер, 14 грудня, стало відомо, що одеських терористів обміняють на українських полонених на Донбасі.

Нагадаємо, суд у Білорусі засудив до двох років позбавлення волі 29-річного уродженця Гомеля, який перебував у лавах «козачого полку» на території «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: