У Білорусі засудила найманця, який воював на боці «ЛНР»

У Білорусі засудила найманця, який воював на боці «ЛНР»
Бойовик на Донбасі

На території «ЛНР» білорус вступив до «козачого полку», де його зарахували в рядові

Суд у Білорусі засудив до двох років позбавлення волі 29-річного уродженця Гомеля, який перебував у лавах «козачого полку» на території «ЛНР».

Про це повідомляє «Правда Гомель».

За версією звинувачення, білорус наприкінці літа 2015 року виїхав через прикордонний пункт з Росії до України. На території «ЛНР» вступив до «козачого полку», де його зарахували в рядові.

Найманцю видали службове посвідчення, бойову зброю, обмундирування і необхідні продукти харчування. Майже рік у складі збройного формування чоловік, за його словами, брав участь у проведенні військових навчань, навчальних стрільб, виконував господарсько-побутові і інші завдання.

Під час судового засідання обвинувачений не заперечував, що був у «козачому полку», але стверджував, що не був військовослужбовцем. За його словами, з «гуманітарною місією» на окупованій Луганщині він пробув до січня 2017 року, періодично виїжджав у Ростовську область, потім повернувся в Гомель.

Гомельчанина визнали винним в участі як громадянина Білорусі в збройному формуванні на території іноземної держави і засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Вчора профільний експерт припустив, що Білорусь може бути використана для нападу РФ на Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: