«Рюкзаки Авакова»: НАБУ розкритикувало рішення САП про закриття справи

«Рюкзаки Авакова»: НАБУ розкритикувало рішення САП про закриття справи
31 жовтня 2017 року  НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра і екс-заступника міністра Сергія Чеботаря

У НАБУ вважають непослідовним рішення прокурора САП Кричуна про закриття кримінальних справ відносно двох фігурантів так званої справи рюкзаків Авакова - сина Арсена Авакова Олександра і колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. 

Про це інформує прес-служба відомства.

Зазначається, що, згідно з рапортом детектива НАБУ, ввечері 11 липня йому зателефонував прокурор САП Василь Кричун і повідомив, що виніс постанову про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваних екс-заступника міністра внутрішніх справ та фізичної особи-близького родича очільника МВС України, які, на думку слідства, організували закупівлю рюкзаків для потреб МВС із порушеннями. Щодо третього підозрюваного, представника фірми-переможця, яка мала поставити ці рюкзаки, то він висунув версію про одноосібне вчинення кримінального правопорушення.

«Таке рішення САП, на думку детективів НАБУ, є незрозумілим і непослідовним, адже у квітні цього року детективи НАБУ разом із прокурорами САП прийняли рішення про те, що усі докази здобуто, і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення. Після цього на вимогу прокурорів детективи підготували об’ємний реєстр та обвинувальний акт стосовно всіх трьох підозрюваних, які потрібні лише у випадку скерування до суду», - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що 10 липня у ЄРДР з'явилася відмітка прокурора САП про відновлення досудового розслідування у справі рюкзаків, яка вже перебувала на стадії ознайомлення. А майже за місяць до того, 12 червня, детективи НАБУ подали до суду клопотання про обмеження сторони захисту у термінах ознайомлення з матеріалами справи. Прокурор САП  клопотання тоді не підтримав, відтак детективи подали його самостійно. Наразі це клопотання досі не розглянуто.

Раніше керівник САП Назар Холодницький підтвердив інформацію про закриття кримінальної справи відносно сина чинного глави Міністерства внутрішніх справа Арсена Авакова – Олександра і його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів «справи рюкзаків».

Посадовець зазначив, що прокурори САП є незалежними у своїй процесуальній діяльності, і будь-який тиск на них з приводу прийнятих ними рішень є неприйнятним.

5 квітня 2018 року У НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

31 жовтня 2017 року  НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: