Саакашвілі: не вийде позбавити мене українського громадянства

Саакашвілі: не вийде позбавити мене українського громадянства
Екс-глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі

Михайло Саакашвілі запевняє, що не збирається отримувати статус біженця

Екс-глава Одеської облдержадміністрації та колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що у президента Петра Порошенка не вийде позбавити його українського громадянства.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті та двох майданах! У мене лише одне єдине громадянство - українське і їм не вдасться мене його позбавити!», - заявив Саакшвілі.

Він підкреслив, що не отримуватиме статус біженця.

«Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюсь ніде лишатися та отримувати ніякий статус! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!», - зазначив він.

Саакашвілі також заявив, що Порошенко їздив до Грузії «для чергового договорняка».

«Порошенко їздив у Грузію не налагоджувати зв'язки між країнами, він поїхав туди задля чергового договірняку, цього разу - двох олігархічних режимів: українського Порошенко і найбільшого приватного акціонера «Газпрому», проросійського Іванішвілі», - додає політик.

За словами Саакашвілі, інформація про те, що Грузія начебто надала ГПУ нові докази у його справі – «це чергова брехня». Він зазначив, що з тих пір, як йому запропонували громадянство України проти нього в Грузії не було порушено жодної справи.

«Цим своїм указом ви підписали собі та своїй владі неминучу поразку. Причому, якщо раніше ви ще могли сподіватися «дотягнути» до виборів, то тепер вам вони можуть тільки снитися», - вважає Саакашвілі.

Екс-глава Одеської облдержадміністрації також підкреслив, що продовжить боротися за реформи в Україні.

Нагадаємо, політична партія «Рух нових сил», лідером якої є Михайло Саакашвілі, закликає українців вийти у четвер, 27 липня, на Майдан Незалежності.

Як відомо, у середу народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Пізніше у Державній міграційній службі України підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

Наразі Саакашвілі перебуває у США.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко переконаний, що план президента Петра Порошенка щодо Саакашвілі полягає в тому, щоб анулювати його українське громадянство, поки він знаходиться в США. «Таким чином, Саакашвілі навіть фізично не зможе повернутися в Україну - його затримають у Борисполі після прильоту і першим рейсом екстрадують до Грузії. Таким чином, буде неможливо його фізично захистити від екстрадиції», - вважає нардеп.

Нардеп Антон Геращенко запевняє, що Грузія передала Україні факти, які не були відомі під час надання Саакашвілі громадянства

Як повідомлялося, президенту України Петру Порошенку під час перебування з візитом у Грузії нагадали, що Київ двічі відмовився видати Саакашвілі.

Порошенко заявив, що «не отримував від влади Грузії запит про екстрадицію Саакашвілі». Однак пізніше в той же день він сказав, що «перевірив інформацію про Саакашвілі і уточнив, що запит з Грузії дійсно надходив». «Україна відмовила в цьому запиті і запросила додаткові матеріали. Добре, що це питання вирішується без втручання президента. Це прерогатива силових структур і Генпрокуратури», - сказав Порошенко в інтерв'ю Громадському ТБ Грузії.

Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2007-го і з січня 2008-го до середини листопада 2013 року. У листопаді 2013 року він залишив країну за кілька днів до закінчення повноважень і до інавгурації нового президента Георгія Маргвелашвілі. У травні 2015 року Саакашвілі було надано громадянство України, в зв'язку з чим, за рішенням президента Грузії, у грудні 2015-го було припинено його грузинське громадянство.

2014 року в Грузії Саакашвілі висунули низку кримінальних звинувачень.

Читайте також матеріал «Главкома» Навіщо Порошенко так вчинив із Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: