Саміт НАТО: Трамп зробив заяву щодо окупованого Криму

Саміт НАТО: Трамп зробив заяву щодо окупованого Криму
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в сприянні анексії Криму

Лідер США зазначив, що йому не подобається те,що відбувається в Криму

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час прес-конференції на саміті НАТО відповів на запитання про анексію Криму Росією.

«Чи визнаєте ви російську анексію Криму?», — запитав один із журналістів у Трампа.

Лідер США зазначив, що йому не подобається те,що відбувається в Криму, але анексія Криму є відповідальністю його попередника —Барака Обами. 

«Це цікаве питання, бо задовго до того, як я отримав цю посаду, президент Обама допустив це. Це було під час його президенства. Тепер вони побудували міст в Крим, збудували порт для підводних човнів — це було правління Барака Обами, я б не дозволив це, якби був на посаді, але він дозволив. Що станеться з Кримом віднині — я не знаю, я не задоволений тим, що там відбувається. Але це відповідальність Обами», — сказав Трамп.

Нагадаємо, як повідомили ЗМІ, в рамках саміту НАТО Дональд Трамп мав 20-хвилинну розмову з Петром Порошенком. 

Планувалося, що 12 липня в Брюсселі Трамп проведе низку зустрічей, а саме з лідерами України, Грузії, Румунії та Азербайджану. Але, як повідомив румунський телеканал Romania TV, президент США скасував заплановані двосторонні зустрічі, в тому числі з румунським президентом Клаусом Йоганнісом.

Як відомо, напередодні Порошенко позитивно оцінив затверджену в Брюсселі декларацію країн-членів НАТО з підтвердженням перспективи майбутнього членства України в Альянсі.

Нагадаємо, у Брюсселі стартував 29-й щорічний саміт НАТО. Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Читайте також: Трамп-розкольник та українське питання. Головні підсумки саміту НАТО

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: