Порошенко привітав рішення саміту НАТО про зміцнення партнерства

Порошенко привітав рішення саміту НАТО про зміцнення партнерства
Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що «ми дуже цінуємо незламну єдність і солідарність Альянсу з Україною»

Президент України Петро Порошенко позитивно оцінив затверджену в Брюсселі декларацію країн-членів НАТО з підтвердженням перспективи майбутнього членства України в Альянсі.

«Глава Української держави вітає декларацію, затверджену главами держав та урядів країн-членів альянсу, в якій підтверджено перспективу майбутнього членства України в НАТО і засуджено агресію Росії», - йдеться в повідомленні представництва України при НАТО у Twitter.

Згодом Порошенко на своїй сторінці у Facebook також зазначив, що вітає рішення брюссельського саміту НАТО щодо зміцнення партнерства з Україною та її незаперечних перспектив євроатлантичної інтеграції.

«Це результат багаторічної роботи нашої команди та чітке визнання прогресу України на шляху реформ і наближення до стандартів альянсу. Ми й надалі робитимемо все можливе для забезпечення реалізації євроатлантичних прагнень Українського народу», - заявив глава держави.

Президент наголосив, що високо цінує підтвердження відданості Альянсу підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

«НАТО рішуче засуджує та ніколи не визнає анексії українського Криму. Наші партнери вимагають від Росії вивести свої війська з території нашої держави та припинити будь-яку політичну, фінансову та матеріальну підтримку незаконних збройних формувань на Донбасі. Вітаю готовність союзників продовжити потужний, скоординований, трансатлантичний тиск на російського агресора, зокрема санкції», - зазначив Порошенко, додавши, що «ми дуже цінуємо незламну єдність і солідарність Альянсу з Україною».

Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі стартував 29-й щорічний саміт НАТО, який триватиме у штаб-квартирі Альянсу 11-12 липня.

Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Генсек Альянсу також заявив, що НАТО почало збільшувати присутність в Європі через анексію Росією Криму. 

Як відомо, президент України Петро Порошенко здійснює візит до Бельгії, де візьме участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Читайте також: Резолюція саміту НАТО: основні тези для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: