Савченко відреагувала на подання ГПУ щодо її арешту

Савченко відреагувала на подання ГПУ щодо її арешту
Нардеп Надія Савченко

Савченко після допиту в СБУ прокоментувала

Народна депутатка Надія Савченко заявила, що подання Генпрокуратури до Верховної Ради на дозвіл щодо її затримання та арешт було незаконним і є «злочином».

Про це Савченко заявила після допиту в СБУ.

Перед допитом депутат відкинула всі звинувачення й у відповідь сама звинуватила владу та спецслужби в тому, що вони «підставляють» волонтерів.

Ситуацію навколо затриманого Рубана, який, за твердженням, СБУ, перевозив великий арсенал зброї і боєприпасів, Надія Савченко пояснила «війною спецслужб».

Щодо можливих терактів вона заявила: «Українці, задайтеся питанням: хто хоч раз не думав знищити цю владу? Знести цю владу, як закликали на всіх майданах. Хто не думав підірвати Верховну Раду або Банкову (Адміністрацію президента. - Ред.)?»

«Ми що, живемо у 1937 році, у сталінські часи, коли це є злочином? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки лінивий Про це говорять всі», - додала Надія Савченко.

Раніше стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на арешт Савченко.

15 березня Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народна депутатка Надія Савченко планувала теракт у залі Верхвоної Ради.

Раніше Савченко прийшла на допит до СБУ та дала брифінг.

Депутатка на брифінгу заявила, що бачила, як спікер парламенту Парубій заводив снайперів у готель «Україна».

Раніше повідомлялося, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

В СБУ повідомили, що чекають Савченко на допит у четвер. 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Відзначалося, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

9 березня Рубана взяли під варту на два місяці.

Читайте також статтю: «З мінометів по центру Києва». Справа Рубана: усі версії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: