Савченко готувала теракт у залі Верховної Ради – Луценко

Савченко готувала теракт у залі Верховної Ради – Луценко
Нардеп Надія Савченко у Верховній Раді

Генпрокурор планує внести до парламенту подання про притягнення до відповідальності, затримання та арешт Савченко

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народна депутатка Надія Савченко планувала теракт у залі Верхвоної Ради.

«У слідства є незаперечні докази того, що депутатка Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто давал вказівки про те як провести теракт тут у цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі - урядову і посадову, мінометами зруйнувавши купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе», —  сказав Луценко.

Генпрокурор також заявив, що сьогодні, 15 березня, він планує внести до парламенту подання про притягнення до відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Раніше Савченко прийшла на допит до СБУ та дала брифінг.

Депутатка на брифінгу заявила, що бачила, як спікер парламенту Парубій заводив снайперів у готель «Україна».

Раніше повідомлялося, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

В СБУ повідомили, що чекають Савченко на допит у четвер. 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Відзначалося, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

9 березня Рубана взяли під варту на два місяці.

Читайте також статтю: «З мінометів по центру Києва». Справа Рубана: усі версії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: