Савченко знову написала Путіну листа

Савченко знову написала Путіну листа
Надія Савченко в суді 

Минулого листа Путіну Савченко писала місяць тому

Народна депутатка Надія Савченко написала президенту Росії Володимиру Путіну листа, в якому вона просить помилувати українських політв’язнів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби депутатки.

«Ситуація, що склалася навколо долі моїх співвітчизників, які зараз перебувають у місцях позбавлення волі Російської Федерації, життя і здоров’я яких наразі у серйозній небезпеці…..не може не змусити мене звернутися до вас особисто з відвертим проханням звільнити громадян України будь-яким правовим способом…Я прошу вас ухвалити рішення про помилування», — написала Савченко Путіну у відкритому листі.

До листа депутатка додала список усіх політв'язнів Кремля, які утримуються на території Росії та анексованого Криму.

14 травня Савченко розповіла, що написала листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням розблокувати обмін полоненими. 

Станом на 13 червня український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує вже 31 день. 

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року, звинуватили в підготовці терактів. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Наразі український режисер перебуває в колонії суворого режиму «Білий ведмідь», що розташована у місті Лабитнангі далеко на півночі Росії.

Український режисер вже місяць тримає голодування, до якого він поступово готувався, аби кульмінація цього протесту припала на початок Чемпіонату світу з футболу, який країна-агресор прийматиме з 14 червня. Таким чином ув’язнений режисер хоче привернути увагу усього світу до проблем політичних в’язнів.

Сенцов дуже схуд, став дуже блідим та має проблеми з зубами. Олега перевели з одиночної камери до медсанчастини, в окрему палату.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: