СБУ нейтралізувала діяльність блогерки, яка пропагувала сепаратизм та поширювала фейки про коронавірус

СБУ нейтралізувала діяльність блогерки, яка пропагувала сепаратизм та поширювала фейки про коронавірус
Фото: пресцентр СБУ

Жінка за завданням кураторів з Росії намагалась дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні

Кіберфахівці Служби безпеки України припинили у Києві діяльність блогерки, яка на персональних сторінках в інтернеті розміщувала публікації із пропагандою сепаратизму, закликами до зміни меж території нашої держави та поширювала фейки про коронавірус. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби також встановили, що киянка за завданням кураторів з Росії намагалась дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні. З цією метою блогерка розміщувала у мережі неправдиву інформацію про пандемію Covid–19, а також викривлені факти про ситуацію в нашій країні напередодні Дня перемоги над нацизмом.

Для підготовки деструктивних матеріалів агітаторка використовувала інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і поширювала власні публікації на аудиторію у кілька десятків тисяч користувачів інтернету.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці слідчі спецслужби виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Діяльність проросійської блогерки розслідується у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.


За минулу добу в Україні було зафіксовано сім смертей від коронавірусу. Наймолодшому померлому було 35 років, найстаршому – 82.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: