СБУ оприлюднила імена 20 найманців «Вагнера», яких РФ перекинула до Сирії

СБУ оприлюднила імена 20 найманців «Вагнера», яких РФ перекинула до Сирії

Грицак вважає, що інформація СБУ є «дуже незручною» для керівництва Росії

Глава Служби безпеки України Василь Грицак розповів, кого з найманців «Вагнера» Росія приховано переправила з Владивостока до Сирії на крейсері «Варяг»

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

18 квітня Міністерство оборони Росії спростували заяви про перекидання приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» з озброєнням в Сирію і те, що в цьому міг брати участь крейсер «Варяг».

У відповідь голова Служби безпеки України Василь Грицак оприлюднив заяву, де нагадав конкретні докази про злочини бойовиків ПВК «Вагнер» як на Донбасі, так і в Сирії.

«Чудово розумію, що ця інформація є дуже незручною для вищого військового та, мабуть, і політичного керівництва Росії. У зв’язку з чим МО РФ всіляким чином намагається «не бачити» російських «ихтамнетов», а ні в Україні, а ні у Сирії, ігноруючи як беззаперечні докази СБУ, так і чисельні викривальні матеріали журналістських розслідувань провідних світових ЗМІ», - йдеться у заяві.

Попри заяви міноборони РФ СБУ також оприлюднило список найманців «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії на крейсері «Варяг» (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія).

«Звертаю увагу, що як мінімум для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на «Варязі» стало «подорожжю в один кінець», - додав Грицак.

80_01Графіка клікабельна

81_01

82

Нагадаємо, у середу в СБУ заявили, що затримали колишнього російського військовослужбовця, який був свідком переправлення найманців ПВК «Вагнер» з Росії до Сирії.

До слова, днями у Росії помер журналіст, що розповів про масову загибель найманців Кремля в Сирії.

Читайте також: ПВК Вагнера: все, що про неї відомо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: