СБУ затримала російського військового, який відправляв найманців до Сирії

СБУ затримала російського військового, який відправляв найманців до Сирії

Українські правоохоронці затримали чоловіка, який ймовірно переправляв найманців до групи «Вагнера»

Служба безпеки України затримала колишнього російського військовослужбовця, який був свідком переправлення найманців ПВК «Вагнер» з Росії до Сирії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. Одним із затриманих виявився громадянин України. Інший -  громадянин РФ, який мав при собі військовий квиток із записом про нагородження за участь у військовій операції в Сирії.

Колишній військовий РФ засвідчив, що під час служби за контрактом у 2015-17 роках на ракетному крейсері «Варяг» неодноразово брав участь у переправленні до Сирії бойовиків ПВК «Вагнер» із важким озброєнням та боєприпасами.

«В кінці грудня ми вийшли з порту південного сходу (у Владивостоці, - ред.). За кілька годин до відправлення там з'явилися чоловік 30-40 без розпізнавальних знаків, завантажилися на корабель, з собою були ящики... начебто, гуманітарна допомога, але нагадували ящики зі зброєю», - розказав російський екс-військовослужбовець.

За його словами, доступ до невідомих особ було обмежено, а спілкування заборонено.

«За чутками, це були найманці групи «Вагнера». Фактично ніхто не знав, хто вони є. Потім в січні 2016 року, коли ми вже підійшли до берега Сирії, в районі порту «Тартус» прийшли катера в нічний час, люди вийшли зі своїм вантажем, і більше їх ніхто не бачив», - сказав він.

Нагадаємо, днями у Росії помер журналіст, що розповів про масову загибель найманців Кремля в Сирії.

Читайте також 

ПВК Вагнера: все, що про неї відомо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: