Сенцов отримає премію Сахарова – ЗМІ

Сенцов отримає премію Сахарова – ЗМІ
Український режисер Олег Сенцов

Переможця оберуть 25 жовтня президент Європарламенту Антоніо Таяні та лідери політичних груп

Український політв'язень режисер Олег Сенцов найімовірніше цього четверга отримає премію Сахарова. Про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

«Швидше за все Сенцов переможе у 2018 році та отримає премію Сахарова цього четверга. Я розумію, що і ECR, і ALDE підтримають його, разом з EPP, який висунув його», - вважає він.

Нагадаємо, фіналістами цьогорічної премії Сахарова стали український політв’язень Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, що рятують мігрантів у Середземноморському регіоні та активіст з Марокко Насір Зефзафі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант підтримав кандидатуру українського політв'язня Олега Сенцова на премію Сахарова, що Європейський парламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, які відстоюють права людини та її базові свободи.

Як повідомлялося, 25 жовтня лауреат буде визначений президентом Європарламенту Антоніо Таяні та лідерами політичних груп. Приз - сертифікат та 50 тисяч євро - буде вручений на церемонії у парламенті в Страсбурзі 12 грудня.

Зазначимо, премія Сахарова  за свободу думки вручається за досягнення в таких сферах, як захист прав людини, розвиток демократії і відстоювання верховенства права, повага до міжнародного законодавства, захист прав меншин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: