Сенцов закликав лідерів G7 допомогти усім українським політв'язням

Сенцов закликав лідерів G7 допомогти усім українським політв'язням
Олег Сенцов

5 червня Сенцов написав листа лідерам країн «Великої сімки»

Український політв'язень, кінорежисер Олег Сенцов, який голодує у російській в'язниці 23-й день, написав листа лідерам країн «Великої сімки».

Про це повідомляє «Громадське».

Фото листа Сенцова, якого він написав 5 червня, журналістам передала сестра політв'язня Наталя Каплан.

У своєму листі Сенцов звернувся до лідерів G7 з проханням не зосереджуватися на допомозі лише йому, а «допомогти багатьом».

Повний текст звернення Сенцова: «Шановні панове! Дякую Вам велике за те, що ви і ваші країни робите для України. Нам ще багато належить зробити самим і з вашою допомогою. Наприклад, перемогти в цій гібридної війні з нашим ворогом. З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені. А допоможете багатьом. Удачі вам у вашій нелегкій справі! Слава Україні!».

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: