Сестра Сенцова закликала бойкотувати низку українських ЗМІ

Сестра Сенцова закликала бойкотувати низку українських ЗМІ
Двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан
Фото: Радіо Свобода

«Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу», заявила сестра політв’язня

Двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан закликала бойкотувати канал «112 Україна», а також три інші українські ЗМІ за їх участь «в інформаційні війні на боці ворога».

У коментарі «Громадському» вона пояснила, що телеканал «112 Україна» зателефонував їй і вивів у прямий ефір з позафракційним депутатом Євгеном Мураєвим, який раніше заявив, що «частина населення сприймає Сенцова як терориста».

«Мене вивели в прямий ефір з Мураевим... Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це, по-перше, маячня, а, по-друге, - частина інформаційної війни ... насправді питання до даного ЗМІ були вже давно, і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися», - сказала Каплан.

Також сестра Сенцова закликала бойкотувати телеканал «Інтер».

«До «Інтера» були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (ЧС-2018, який проходить у Росії - ред.). І відмовилися під час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію», - додала Каплан.

«Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ... Я просто закликаю бойкотувати «112 Україна», NewsOne, «Інтер» та видання «Страна.ua», - зазначила сестра Сенцова.

Вона пояснила, що раніше «Страна.ua» «оприлюднила коментар хворої людини як факт».

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, 7 червня в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що український політв'язень, режисер Олег Сенцов «готував підпали та вибухи» і «для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм».

Водночас фракції БПП та «Народний фронт» закликали Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення відреагувати на ситуацію.

Згодом в Нацраді таки зацікавились телеканалом «112 Україна» через висловлювання Мураєва.

Генпрокуратура завела справу на Мураєва за статтею «державна зрада». Кримінальне провадження буде розслідувати СБУ.

До слова, Мураєв оперує здебільшого неправдивими заявами у своїх публічних виступах.

Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступ політика 29 травня на телеканалі «112 Україна», повідомляв Комітет виборців України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: