Нацрада може перевірити телеканал «112 Україна» через висловлювання Мураєва

Нацрада може перевірити телеканал «112 Україна» через висловлювання Мураєва
Телеканал «112 Україна»

Наступне засідання Нацради заплановане на 21 червня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує під час засідання 21 червня ухвалити рішення про призначення позапланової перевірки телеканалу «112 Україна», в ефірі якого народний депутат Євген Мураєв назвав Олега Сенцова терористом.

Про це «Укрінформу» повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Певна риторика, яка нагадує риторику російських політичних діячів, набуває все більш системного характеру і з'являється в ефірі таких телеканалів, як NewsOne і «112 Україна». Я сподіваюсь, що наступного четверга Нацрада проголосує за призначення позапланової перевірки телеканалу «112 Україна» і детально розбереться в тому, чи має місце розпалювання ворожнечі у вислові (Мураєва - ред.), чи тут взагалі немає порушення жодної норми закону», - зазначив Костинський.

Наступне засідання Нацради, під час якого може бути прийняте відповідне рішення, заплановане на 21 червня. Перед цим регулятор тричі не міг провести засідань через відсутність кворуму, зокрема - 14 червня.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, 7 червня в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що український політв'язень, режисер Олег Сенцов «готував підпали та вибухи» і «для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм».

На засіданні Верховної Ради 8 червня голова Комітету Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський закликав СБУ та ГПУ порушити кримінальні справи проти Мураєва за його заяви про Сенцова.

Водночас фракції БПП та «Народний фронт» закликали Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення відреагувати на ситуацію.

До слова, раніше у Нацраді назвали теле- і радіомовників - найбільших порушників за минулий рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: