Ще одна громада на Львівщині перейшла до Православної церкви України

Ще одна громада на Львівщині перейшла до Православної церкви України
Михайлівський Золотоверхий монастир, кафедральний собор Православної церкви України
Фото: zeft.in.ua

Карівська парафія Московського патріархату стане уже п’ятою на Львівщині, що здійснила перехід

Церква святої великомучениці Параскеви П'ятниці, що у селі Карів Сокальського району, перейде з УПЦ МП до помісної Православної церкви України (ПЦУ). Таке рішення церковна громада прийняла у неділю, 6 січня, повідомив депутат Сокальської районної ради Олег Кожушко.

Як пише zaxid.net, Карівська парафія Московського патріархату стане уже п’ятою на Львівщині, що прийняла рішення перейти до ПЦУ. Напередодні такі рішення погодили найбільший храм УПЦ МП на Львівщині - церква Петра і Павла у Жовкві, а також церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський р-н) та м. Угнів (Сокальський р-н).

Олег Кожушко повідомив, що настоятель церкви Московського патріархату у селі Карів Мирослав Кінас підтримав рішення парафіян про перехід до ПЦУ.

Усього на Львівщині є 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Як повідомлялося, попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ.

Також у Чернівецькій області ще одна громада приєдналася до Православної церкви України.

На Черкащині слідом за релігійною громадою села Скибин Жашківського району заявила про перехід від Московського патріархату до Православної церкви України громада села Охматів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: