Ще одна парафія УПЦ МП на Черкащині перейшла до Православної церкви України

Ще одна парафія УПЦ МП на Черкащині перейшла до Православної церкви України

Громада села Охматів разом зі священиками перейшла до Православної церкви України

На Черкащині слідом за релігійною громадою села Скибин Жашківського району заявила про перехід від Московського патріархату до Православної церкви України громада села Охматів – так само Жашківського району. Обидві громади перейшли разом зі своїми священиками.

Про це повідомляє «Козацький край».

Раніше обидві громади належали до Уманської єпархії УПЦ (МП).

Як пише «Прочерк», Охматів відомий як давнє козацьке містечко, епіцентр двох потужних битв у ХVII столітті (1644 та 1655 років), а окрім того – як рідне село Порфирія Демуцького, знаменитого фольклориста, диригента і композитора, чиїм іменем назване музичне училище в Умані. В Охматові народився його син, Данило Демуцький – відомий кінооператор (зокрема, знімав фільм «Земля» з Олександром Довженком), заслужений діяч мистецтв України та Узбекистану. У гостях у цієї родини в Охматові бував композитор Микола Лисенко, який ще наприкінці ХІХ ст. високо оцінив організований Порфирієм Демуцьким охматівський народний хор і єдність та патріотичність сільської громади.

Нагадаємо, декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Як повідомлялося, попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ.

Також у Чернівецькій області ще одна громада приєдналася до Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: