Попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ

Попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ
Священики Московської церкви лякали людей судом

Парафіяни хотіли оприлюднити голосування про перехід до Української церкви після отримання Томосу

90% прихожан церкви у селі Красноволя Маневицького району проголосували за перехід до Православної церкви України. Про це розповів голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк. Про повідомляє ВолиньPost.

Зазначається, що прихожани церкви з села Красноволя та Погулянка зібрали підписи щодо переходу до Православної церкви України.

«Близько 90% селян підписалося за таку ініціативу і хотіли оприлюднити ці протоколи після отримання Томосу. Проте, у неділю, 30 грудня, у церкві почали збиратися представники УПЦ МП, які виступали проти переходу громади, тому підписи жителів вирішили оприлюднити раніше», - пише видання.

За словами голови райдержадміністрації, на збори приїхали священики УПЦ МП з сусідніх сіл та переконували прихожан не переходити до ПЦУ. Священнослужителі вважають такий перехід незаконним, а також обіцяли громаді «зустріч у суді». Проти переходу виступив і настоятель місцевого храму.

Проте більшість селян проголосували за перехід до ПЦУ, а своє волевиявлення селяни зафіксували документально.

До слова, схожа ситуація склалась і в селі Доброгорща, що на Хмельниччині. Там керівництво УПЦ МП погрожує місцевим вірянам через рішення громади про перехід до Православної церкви України.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: