Шмигаль розповів, куди уряд планує спрямувати кошти за розмитнені автівки

Шмигаль розповів, куди уряд планує спрямувати кошти за розмитнені автівки

Денис Шмигаль пропонує витрачати кошти отримані за розмитнення на закупівлю вакцин

Фото: відкриті джерела

Отримані гроші пропонується витратити на боротьбу з пандемією

Кошти від розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації уряд пропонує спрямувати на боротьбу з пандемією. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Зокрема, кошти від розмитнення автомобілів підуть на закупівлю вакцин проти Covid-19. Цього тижня Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про виділення додаткових 1,4 млрд грн на протидію коронавірусу.

«Оскільки цього тижня почав діяти порядок пільгового розмитнення авто, ми пропонуємо Верховній Раді підтримати ініціативу про спрямування цих коштів, зокрема, на закупівлю вакцин», – написав Шмигаль.

Нагадаємо, що Державна митна служба опублікувала порядок та строки пільгового розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Ці правила набувають чинності 15 червня та стосуються автомобілів, які було ввезено до 2021 року.

Держмитслужба опублікувала список країн, які дозволяють дистанційно знімати з обліку автомобілі, тимчасово ввезені в Україну. Це Болгарія, Латвія, Франція, Нідерланди, Канада (провінція Онтаріо) та Чехія. Найпопулярніших країн, звідки були привезені «євробляхи», в цьому переліку немає. Однак це не означає, що українці не знімають з обліку там свої машини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: