Слідство по МН17: оприлюднено відео перевезення і запуску ракети «Бук»

Слідство по МН17: оприлюднено відео перевезення і запуску ракети «Бук»

Прокуратура Нідерландів оприлюднила відео, на якому відновлено історію того, як зенітно-ракетний комплекс «Бук» потрапив на територію України з РФ до місця запуску ракети і куди його відвезли після катастрофи.

Нагадаємо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

Крім того, було встановлено, що ракета з установки «Бук», якою знищили малайзійський «Боїнг», була запущена з території бойовиків.

Поліція Нідерландів також оприлюднила аудіозапис розмов військових, причетних до перевезення ЗРК «Бук».

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. Раніше повідомлялося, що міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, встановила, що ракета з установки «Бук», якою знищили малайзійський «Боїнг», була запущена з території бойовиків.

Згідно з розслідуванням організації Bellingcat, Боїнг збили російські військові. Також експерти Bellingcat стверджують, що надані раніше Росією дані щодо цієї катастрофи були підроблені.

Читайте також матеріал «Главкому»: Як Росія збила малайзійський «Боїнг». Результати міжнародного розслідування

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: