Словацький реформатор прогнозує швидкий прогрес України за певної умови

Словацький реформатор прогнозує швидкий прогрес України за певної умови

Україні потрібно поліпшити бізнес-клімат і процес бюджетування

Потенціал для зростання України величезний, вважає Іван Міклош, голова Стратегічної групи радників з питань реформ при Кабінеті міністрів. «Через два-три роки Україна може досягти зростання економіки на 7% у рік і незабаром наздогнати розвинені країни. Швидкий прогрес є реальним, але для цього потрібно продовжувати реформи», - переконаний він, зазначаючи при цьому, що досвід Словаччини це підтверджує, оскільки свого часу вона стала однією з небагатьох країн, які провели структурні макроекономічні реформи, забезпечивши зростання в 10% ВВП.
«Але без інвестицій переорієнтувати і розвивати економіку неможливо... Покращення інвестиційного клімату - сигнал для інвестора. Україна зараз дуже приваблива з точки зору інвестицій, оскільки рівень зарплат в країні відносно низький, а дешева робоча сила – це вагома конкурентна перевага. Перспективи для росту. Для цього потрібно поліпшити бізнес-клімат і, звичайно, процес бюджетування», - говорить Міклош.
Нагадаємо, що в першому кварталі 2016 року Держстат зафіксував мінімальне зростання економіки України в 0,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Джерело: DT.UA

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: