Словацький реформатор розхвалив роботу уряду Яценюка

Словацький реформатор розхвалив роботу уряду Яценюка

за його словами, багато було досягнуто в макроекономічній стабілізації.

Протягом двох років після Революції гідності в Україні було проведено більше реформ, ніж протягом 25 років незалежності. Про це заявив у четвер співголова міжнародної групи радників Уряду Іван Міклош.
За його словами, останні два роки були складними для України не через реформи, а через те, що до цього часу ніхто їх не проводив.
«Відсутність реформ та російська агресія, в тому числі – економічна, – ось причина рецесії», - наголосив Міклош.
Він зазначив, що дуже багато було досягнуто в макроекономічній стабілізації.
«Зазвичай, людям це ні про що не говорить, вони думають, що вона не є важливою, але насправді вона є дуже важливою: без макроекономічної стабілізації не може відбутися зростання заробітних плат, зайнятості, та підвищення якості життя», - пояснив Міклош.
Він повідомив, що уряд Яценюка зробив перші кроки в реформуванні податків і пенсій, реструктуризацію державної заборгованості, Україна також покращила показники в рейтингу «Doing Busyness» з 112 позиції у 2013 році до 83-ої у минулому.
«Фіскальна консолідація в минулому році була величезна – однією з найбільших у порівнянні з іншими країнами. Очищення банківської системи було важким, але тут теж здобуто великих досягнень. Скорочення інфляції та стабілізація валютного курсу – теж великі досягнення», - додав співголова міжнародної групи радників.
«Дерегуляція енерготарифів – теж дуже важливий крок у боротьбі з корупцією. Регуляція енерготарифів була одним з джерел корупції, багатства олігархів та їхнього впливу на політиків», - зазначив він.
Міклош наголосив, що ці досягнення буде зведено нанівець у разі припинення започаткованих попереднім урядом реформ.
«Треба сказати, що ці макроекономічні досягнення будуть укріплюватись та продовжуватись тільки тоді, коли продовжуватимуться реформи», - підсумував Міклош.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: