«Слуги народу» просять Зеленського провести праймеріз перед місцевими виборами

«Слуги народу» просять Зеленського провести праймеріз перед місцевими виборами

Депутати висловлюють переконання, що публічні праймеріз дадуть змогу партії «Слуга народу» висунути найбільш достойних та фахових кандидатів

Архівне фото: «Главком»

Під зверненням до президента підписався 131 депутат від «Слуги народу»

Депутати з парламентської фракції «Слуга народу» звернулися до президента Володимира Зеленського з пропозицією провести внутрішньопартійний відбір кандидатів на вибори мера Києва та інших міст.

Про це повідомив у Telegram член фракції Олександр Качура.

«З колегами по фракції підписали звернення до лідера нашої партії, президента Володимира Зеленського. З проханням провести внутрішній праймеріз на висунення кандидата в мери Києва максимально відкрито і прозоро», – зазначив нардеп..

У заяві йдеться, що «все частіше у засобах масової інформації з'являються повідомлення про те, що проти нинішніх голів міст, а серед них і проти Київського міського голови Віталія Кличка, від політичної партії «Слуга народу» планують кулуарно висунути «технічних» кандидатів, які не матимуть шансів на перемогу у місцевих виборах».

«Задля запобігання будь-яким звинуваченням щодо партії «Слуга народу», зокрема, у фальсифікаціях, маніпуляціях та домовленостях із корумпованими елітами, вважаємо за необхідне забезпечити проведення політичною партією «Слуга народу» об'єктивних внутрішньопартійних виборів (праймеріз)», – йдеться у зверненні.

80_14Документ клікабельний

81_14

82_02

Депутати висловлюють переконання, що публічні праймеріз дадуть змогу партії «Слуга народу» висунути найбільш достойних та фахових кандидатів на посади мера Києва та голів міст обласного значення.

Під зверненням до президента підписався 131 депутат від «Слуги народу».

Раніше повідомлялося, що «Слуга народу» наприкінці травня оголосить своїх кандидатів у мери.

Також нагадаємо, що правління Асоціації міст України на своєму засіданні, що відбулося в режимі відео конференції 13 травня, ухвалило звернення до Верховної Ради та до президента України не допустити зміни виборчого законодавства на місцевих виборах, що мають відбутися цієї осені - 25 жовтня. 

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: