«Слуга народу» хоче узаконити гречкосійство перед виборами, – Рух «Чесно»

«Слуга народу» хоче узаконити гречкосійство перед виборами, – Рух «Чесно»

Місцеві вибори в Україні заплановано на осінь цього року

Депутати від «Слуги народу» пропонують внести зміни до закону «Про політичні партії в Україні» та дозволити партіям надавати фінансову й іншу матеріальну допомогу медичним закладам для боротьби з Covid-19. Про це йдеться у повідомленні на сайті руху «Чесно».

Ініціаторами законопроєкту стали вісім депутатів від «Слуги народу», серед яких і перший заступник голови провладної фракції Олександр Корнієнко.

Зараз партії отримують фінансування або з держбюджету, або від приватних спонсорів, а державні кошти можуть використовувати тільки на свою статутну діяльність, що не передбачає благодійності чи боротьби з пандемією.

Партія «Слуга народу» є лідером за обсягами державного фінансування в Україні.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловило застереження, що цей проєкт закону «ставить під сумнів доцільність і сенс усього правового інституту державного фінансування політичних партій».

«Це фактичне розмиття ролей благодійних фондів і політичних партій. Це два різні типи організацій з різними завданнями та цілями, – пояснює координаторка Руху «Чесно» Віта Думанська. – Благодійні фонди з’являються саме в тих місцях і в ті моменти, коли держава не справляється зі своїми обов’язками. Маючи доступ до влади, монокоаліцію та Кабмін, партія «Слуга народу» повинна відповідати за медичну галузь та її належне фінансування. Натомість за пів року до місцевих виборів її депутати вирішують офіційно дозволити непрямий підкуп виборців».

Згідно з проєктом закону, «дозвіл на благодійність» для партій має діяти до кінця 2020 року.

Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни — виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: