Смертельна ДТП у Харкові: Водія Volkswagen допитували кілька годин

Смертельна ДТП у Харкові: Водія Volkswagen допитували кілька годин

Водій Volkswagen Геннадій Дронов розповів свою версію смертельної аварії у Харкові

Учасник страшної аварії у Харкові водій Volkswagen Геннадій Дронов уже тиждень лікується в нейрохірургічному відділенні однієї з міських лікарень. У середу він прийняв журналістів, але попросив не записувати нічого на камеру.

Дронов поспілкувався про аварію зі слідчим. Розмова тривала кілька годин. На допиті адвокат водія офіційно заявив, що його підзахисний хоче взяти участь у слідчому експерименті.

Статус Дронова не змінився – він і далі проходить у справі, як свідок. І наполягає, що їхав на зелене світло і уникнути зіткнення не міг.

Раніше Геннадій Дронов, вперше прокоментував аварію і те, що було за секунди до неї. Заяву він оприлюднив через свого адвоката.

Нагадаємо, водій Volkswagen Геннадій Дронов, який є другим учасником смертельної ДТП у Харкові наразі на стаціонарному лікуванні. Його взяли під охорону поліцейські. У кримінальному провадженні про аварію його захист проситиме про зміну його статусу зі свідка на потерпілого.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Національна поліція і прокуратура підписали подання на арешт Олени Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. 

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: