Соратника Медведчука звільнили з-під варти

Соратника Медведчука звільнили з-під варти
Підозрюваний у сепаратизмі Андрій Лесик

Лесику оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

Екс-депутата Харківської міської ради, голову Харківської територіальної ради руху «Український вибір» Андрія Лесика, якого підозрюють у сепаратизмі, звільнили з-під варти.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

«Сьогодні звільнено з-під варти Андрія Лесика! За результатами підготовчого засідання прокурору був повернений обвинувальний акт і відмовлено в обранні запобіжного заходу», — повідомив Тихоненков.

Нагадаємо, Лесик заарештований без можливості внесення застави до 6 лютого.

Лесику оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади.

За даними слідства, будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни меж території України. У своїх публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

Лесик був затриманий у Луганській області 15 грудня на Луганщині і доставелений до Харкова для обрання запобіжного заходу.

У травні 2016 року Андрій Лесик рішенням позачергової сесії позбавлений депутатського мандату як проросійський депутат-піарник.

Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

У квітні цього року мер Харкова Геннадій Кернес обізвав екс-депутата та прогнав з міськради. «Я прошу вас, шановний клоун на ім'я Дід Мороз, ідіть туди, звідки ви прийшли»,- сказав Кернес Лесику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: