У Харкові позбавили мандата депутата з команди Медведчука

У Харкові позбавили мандата депутата з команди Медведчука

Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію

Депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Андрій Лесик рішенням позачергової сесії позбавлений депутатського мандату як проросійський депутат-піарник.

За позбавлення Лесика депутатського мандата проголосували 63 депутати, проти - 1. Відразу після оголошення результатів голосування міський голова Геннадій Кернес попросив Лесика залишити сесійну залу, і депутат пішов зі словами «До побачення».

В обговоренні ситуації з Лесиком до голосування взяли участь близько десяти депутатів міськради, які засудили позицію Лесика.
Характеризуючи депутата, Кернес, зокрема, наголосив, що той пройшов у міськраду з партією «Відродження», оскільки «по-іншому він пройти не міг». При цьому, за словами Кернеса, діяльність Лесика інакше як підривною назвати не можна, оскільки він багаторазово виступав і діяв усупереч рішенням і позиції партії та її фракції, займався дешевим популізмом та самопіаром, не беручи участі у вирішенні проблем міста. Своєю чергою, Лесик під час обговорення заявив із трибуни сесії, що його хочуть виключити за події 9 травня.
«Я йшов у колоні ветеранів. Було б правильно, якби кожний депутат, як я, йшов з георгіївською стрічкою, яку, я впевнений, 9 травня 2017 року ви знову надінете. Приймайте рішення, але совістю торгувати не треба», - заявив Лесик.
Водночас, підтримавши позицію фракції «Відродження» щодо Лесика, фракція «Самопоміч» відмовилася голосувати, вважаючи, що вирішувати це питання без заяви Лесика незаконно: «Він оскаржить це рішення в судах».
Нагадаємо, що 11 травня фракція Харківської міськради «За Харків, за Відродження» прийняла рішення виключити Андрія Лесика зі свого складу, а також із виборчого списку.
9 травня на Меморіалі Слави в Харкові депутат Андрій Лесик з'явився з георгіївською стрічкою. Унаслідок цього сталася бійка між проукраїнськими активістами та їхніми опонентами.
Андрій Лесик - голова Харківської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: