Спікер парламенту Зімбабве оголосив про відставку Мугабе

Спікер парламенту Зімбабве оголосив про відставку Мугабе
Президент Зімбабве Роберт Мугабе

Мугабе керував країною 37 років і добровільно відмовлявся подати у відставку

Спікер парламенту Зімбабве заявив, що президент Роберт Мугабе, який керував країною 37 років, пішов у відставку. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Як повідомлялося, в Зімбабве військові заарештували президента країни Роберта Мугабе і його дружину Грейс, якій згодом начебто дозволили виїхати з країни.

Події в Хараре почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати.

Те, що відбувається в країні зімбабвійська армія відмовилася вважати військовим переворотом. Вона назвала це «безкровною корекцією». Глава республіки і його сім'я, як заявили військові, знаходяться «в цілості й схоронності».

Мугабе, якого утримують під домашнім арештом військові, зустрівся з генералами для переговорів у столиці Хараре і навідріз відмовився добровільно йти з посади.

19 листопада члени правлячої партії «Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт» висунули ультиматум президентові Роберту Мугабе. Якщо він до понеділка не погодиться добровільно піти з президентської посади, то парламент розпочне процедуру імпічменту

Раніше того ж дня Мугабе звільнили з посади голови правлячої партії.

19 листопада Мугабе по національному телебаченню виступив зі зверненням до народу, в якому, незважаючи на всі очікування, не оголосив про свою відставку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: