«Справа 2 травня»: суд дозволив арештувати ще одного фігуранта, якого вчора визнали невинними

«Справа 2 травня»: суд дозволив арештувати ще одного фігуранта, якого вчора визнали невинними

Євгєній Мефьодов

Фото: hromadske.ua

Мефьодова слідом за Долженковим повернули у СІЗО

Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання обласної прокуратури про взяття під варту ще одного фігуранта «справи 2 травня» - Євгена Мефьодова - строком на 60 діб.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

Раніше «Главком» повідомляв, що проросійського активіста Сергія Долженкова (відомого як Капітан Какао), виправданого вчора міським судом Чорноморська по «справі 2 травня», також повернули в СІЗО.

Сарган пояснила, що саме цим двом фігурантам масових заворушень 2 травня 2014 року після вчорашнього виправдального вироку повідомили про підозру.

Долженкова і Мефьодова затримали відразу після винесення виправдувального вироку і оголосили про нову підозру - за частиною 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вона стосується діяльності проросійської «Одеської дружини» в березні 2014 року.

28 березня 2014 року автоколона дружини вирушила до Миколаєва на святкування дня визволення міста від нацистських загарбників. «Дружинники» самі зняли і виклали в інтернеті цілий фільм про цю подію, який і став підставою для претензій з боку СБУ.

Судячи з відеозапису, миколаївські міліціонери тримали колону «Одеської дружини» на в'їзді в місто протягом години, поки не закінчилися офіційні заходи. Пізніше дружинники в'їхали в центр Миколаєва, поклали квіти до пам'ятника героям-ольшанцям і прослухали промову Капітана Какао, в якій слідчі СБУ побачили ознаки посягання на територіальну цілісність. За словами джерела ЗМІ, якість відео достатня для проведення портретних і фоноскопічних експертиз і однозначної ідентифікації більшості учасників.

На засіданні в міру запобіжного заходу адвокат Доженкова Ольга Балашова заявила, що її підзахисний «був затриманий без санкції слідчого судді». Це грубе порушення Кримінально-процесуального кодексу, сказала вона.

Як повідомлялося, у понеділок Іллічівський міський суд в Чорноморську Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти всіх фігурантів «справи 2 травня».

Прокуратура готує апеляційну скаргу.

Нагадаємо, у Чорноморську (колишній Іллічівськ) на Одещині після того, як виправдали фігурантів «справи 2 травня» під будівлею суду почалися сутички, у яких постраждали близько 35 правоохоронців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: