Справа «диверсантів»: політв'язня Захтея перевели до колонії Сімферополя

Справа «диверсантів»: політв'язня Захтея перевели до колонії Сімферополя
Спецслужби Росії звинуватили Андрія Захтея у «підготовці терактів у Криму»

Захтей залишиться відбувати покарання в Криму

Засудженого в Криму за «підготовку диверсій» українця Андрія Захтея етапували із СІЗО до виправної колонії №1 в анексованому Сімферополі.

Про це «Крим.Реалії» повідомила дружина Захтея Оксана.

За її словами, про це їй стало відомо напередодні.

«Андрія перевели з СІЗО в колонію, яка знаходиться в Сімферополі. Для мене це дуже хороша новина, оскільки Андрій залишиться відбувати покарання в Криму», — пояснила вона.

За її словами, ще коли він перебував у Сімферополі і вирішувалося питання, куди його етапувати, вона писала запити і прохання у ФСВП (Федеральну службу виконання покарань Росії) з проханням залишити чоловіка відбувати покарання в Криму.

«Це пов'язано з його станом здоров'я і тим, що у нас є малолітня дочка, і мені легше буде їздити до Андрія, якщо він залишиться в Криму. Чесно скажу, я рада, що моє прохання почули», — розповіла Оксана Захтей.

Нагадаємо, 16 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму засудив фігуранта «справи українських диверсантів» Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (105 тисяч гривень).

Як відомо, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів» – Євгена Панова і Андрія Захтея, які нібито готували теракти на півострові. 

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: