Вбивство Гандзюк: Комісія Ради хоче заслухати заступника голови Адміністрації президента

Вбивство Гандзюк: Комісія Ради хоче заслухати заступника голови Адміністрації президента
Заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук

Виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії проходило 17 грудня в Одеській облдержадміністрації

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо вбивства Катерини Гандзюк вирішила запросити на наступне засідання заступника голови Адміністрації Президента Віталія Ковальчука.

Виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії проходило 17 грудня в Одеській облдержадміністрації. Заслухавши посадовців на закритій частині засідання ТСК, члени комісії вирішили запросити на наступне засідання заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

«Метою нашого приїзду було з'ясувати, як проводиться розслідування нападу на активістів, які результати розслідування на даний момент, які заходи вживаються для встановлення не тільки виконавців, а й замовників. Члени ТСК сфокусували увагу на заслуховуванні правоохоронців про стан розслідування справ Сергія Стерненка, Олега Михайлика, Віталія Устименко, Михайла Кузаконя та інших», - зазначила секретар комісії Олена Сотник, яка головувала на засіданні.

Комісія опитала міського голову Одеси Геннадія Труханова, прокурора області Олега Жученка, очільника ГУ НП в області Дмитра Головіна та деяких інших посадовців і громадських діячів міста щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на громадських діячів

За словами члена ТСК Ігоря Мосійчука, «присутні на виїзному засіданні народні депутати одноголосно вирішили рекомендувати ТСК викликати на найближче засідання заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука».

«Є всі підстави вважати, що саме Ковальчук стоїть за протистоянням фінансово-будівельних груп Галантерника та Ківана, яке по суті в тій чи іншій мірі стало причиною нападів на громадських активістів в Одесі. Так само у членів ТСК є питання до Ковальчука по аналогічних випадках в Херсоні», - акцентував Мосійчук.

Член ТСК народний депутат Валерій Карпунцов констатував, що «через відсутність кворуму - не всі змогли прибути до Одеси - сьогоднішнє засідання відбулось у режимі заслуховування. Однак певну інформацію члени ТСК отримали».

Нардеп Ігор Луценко зауважив, що «вбачає велику слабкість позиції місцевих властей, до котрих зараховує і правоохоронців. Знаєте, яка відповідь на факт серії нападів на громадських активістів, через які просто чудом дехто з них не загинув (у Михайлика стріляли, на Козьму та Кузаконя наїжджали вантажівкою)? Відповідь наступна: так вони ж куплені! При цьому ні місцеве самоврядування, ні силовики не заперечують розгулу забудовницького варварства і беззаконня. Дійсно, ця брудна хвиля накрила Одесу і руйнує місто».

А з другого боку, «ніхто не надав фактів, котрі б свідчили про те, що деяких громадських активістів фінансують конкуренти чинних забудовників (Галантерника), котрі контролюють Одесу. Ці пояснення одеської влади пояснюють лише те, що якщо не прямо, то опосередковано місцеві топ-посадовці відповідальні за терор», - підсумував народний депутат Луценко.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

У грудні генпрокурор Юрій Луценко розповів подробиці щодо встановлення замовника нападу на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: