«Справа Скрипаля»: Британські слідчі ідентифікували російських кілерів

«Справа Скрипаля»: Британські слідчі ідентифікували російських кілерів
Вже розпочалося коронерське розслідування у справі про обставини смерті Дон Стерджесс.\

У поліцейських є записи з камер зовнішнього відеоспостереження, на яких зафіксовані кілька учасників нападу, що отруїли екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в Солсбері

Правоохоронці Великої Британії ідентифікувала вірогідних учасників нападу на Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, який було скоєно із застосуванням нервово-паралітичної речовини «Новачок», повідомляє The Daily Mail.

«Поліцейські вважають, що в березні група російських кілерів була направлена до Великобританії, щоб вбити колишнього кремлівського подвійного агента, і зараз полює за підозрюваними, яких максимум шість чоловік», - йдеться у статті.

Газета повідомляє, що вже розпочалося коронерське розслідування у справі про обставини смерті Дон Стерджесс. Вона померла 8 липня «після того, як імовірно мала контакт з тією ж партією «Новачка», пише видання. За версією слідчих, вона знайшла викинутий флакон з «Новачком» через три місяці після того, як нападники його позбулися.

«Нервово-паралітична речовина приховано зберігалася в парфумерному флаконі; це наводить на думку, що серед кілерів могла бути жінка, і що Стерджесс побризкала смертоносною речовиною собі на зап'ястя після того, як знайшла його в парку», - йдеться в статті.

«За деякими даними, Стерджесс, мати трьох дітей, зазнала впливу нервово-паралітичного речовини, концентрація якої як мінімум в 10 разів перевищувала обсяг речовини, якою було отруєно Скрипаля. Слідчі керуються гіпотезою, що речовина знаходилася в викинутому парфумерному флаконі, який Стерджесс і її один знайшли в парку або десь ще в центрі Солсбер», - йдеться у статті.

Поліція утрималася від коментарів.

Джерело, обізнане про перебіг розслідування, повідомило в інтерв'ю Press Association: «Слідчі вважають, що завдяки камерам відеоспостереження ідентифікували підозрюваних в нападі із застосуванням «Новачка» і зіставили це з даними про осіб, які в'їхали в країну приблизно в той же час. Вони впевнені, що вони (підозрювані) – росіяни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: