США продовжили антиросійські санкції за кібератаки

США продовжили антиросійські санкції за кібератаки
Дональд Трамп пролонгував санкції проти РФ

Трамп продовжив на рік санкції щодо Росії через кібератаки проти США

Президент США Дональд Трамп продовжив дію виконавчих указів про санкції за кібератаки проти Сполучених Штатів, які були введені в тому числі проти Росії. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Указ 13694, підписаний екс-президентом США Бараком Обамою, давав право Міністерству фінансів вводити санкції проти осіб, які вчиняють кібератаки проти США, блокуючи будь-які їхні активи на території країни та відрізаючи їх від американської фінансової системи.

В кінці грудня 2016 року цей документ був доповнений новими положеннями. Дію каральних заходів було поширено на осіб, які перебувають за межами США і причетних до кіберактивність.

На підставі цього рішення санкції тоді були введені відносно Федеральної служби безпеки Росії і колишнього Головного розвідувального управління (нині Головне управління Генерального штабу ЗС РФ).

Зазначимо, що президент РФ Путін на саміті G20 зажадав мораторію на санкції. Він також розкритикував глобальні міжнародні організації та запропонував їх «реорганізувати».

«Про глобальні міжнародні організації. Очевидно, що механізму автоматичної стабілізації при настанні кризових явищ у них немає. І тому потрібно ефективно і якомога швидше опрацювати і закінчити всі питання, пов'язані з їхнею реорганізацією», - сказав Путін.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що йому байдужі санкції проти РФ через анексію Криму та агресію проти України. Путін зазначив, що Росія втратила десь 50 млрд доларів, але, за його словами, країна «скільки ж і заробляла».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: