Стали відомі деталі спільної операції КДБ і ФСБ із затримання Шаройка у Білорусі

Стали відомі деталі спільної операції КДБ і ФСБ із затримання Шаройка у Білорусі
Павло Шаройко

Тимчук заявив, що російський журналіст намагався «всунути» Шаройко документи щодо використання території Білорусі для вторгнення в Україну

Безпосередньо в день затримання Павла Шаройка співробітник пропагандистського російського телеканалу НТВ ініціював з  ним зустріч і намагався передати йому нібито секретні документи.

Російський журналіст намагався «всунути» Шаройко нібито секретні документи щодо використання території Білорусі для вторгнення в Україну, які є насправді підробкою під цей грифованный документ МО Білорусі. Про це написав на  своїй  сторінці у Facebook народний депутат України, член Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони, керівник групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук.

«Зокрема, безпосередньо в день затримання П. Шаройко зустрівся зі співробітником пропагандистського телеканалу НТВ (Російська Федерація) на прохання останнього. Він намагався передати Павлові нібито секретні документи щодо використання території Республіки Білорусь для вторгнення в Україну (деталь: співробітник НТВ стверджував, що ці документи - з російського Генштабу, хоча навіть поверхневий їх аналіз показує, що вони мають відношення виключно до білоруських Збройних сил)», - йдеться в повідомленні.

За словами Тимчука, інформацію відносно обставин затримання Шаройка і документи, пов'язані з цим затриманням, були надані «друзями групи ІО у Білорусі, які намагаються протистояти спробам  Лукашенка зробити країну повним сателітом РФ і вести проти України недружню політику».

«П. Шаройко відмовився узяти ці документи, чудово розуміючи, що йдеться про провокацію. По дорозі з цієї зустрічі додому він був затриманий співробітниками КДБ РБ. Враховуючи участь в подіях співробітника інструменту російської пропаганди, варто вважати, що у випадку з провокацією з П. Шаройко йдеться не про «самостійну» операцію КДБ РБ, а про спільну операцію білоруських і російських спецслужб», - відмітив нардеп.

За словами Тимчука, «секретний»  документ «виготовили або у ФСБ РФ, або агентура ФСБ РФ в КДБ РБ з метою організації операції для арешту українського журналіста за звинуваченнями в шпигунстві, а надалі - дискредитації Білорусі в стосунках з ЄС і Україною і розкручуванні конфлікту між Білоруссю й Україною».

Як відомо, 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор «UA: Українське Радіо» у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в «шпигунстві».

Раніше, 4 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцераДержприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор в Краснодарі(Росія).

20 листопада також стало відомо, що у Білорусі зник ще один громадянин України: білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАО «Завод обважнювачів» (м. Костянтинівка Донецької обл.) Олександра Скибу, який приїхав в цю країну на переговори

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: